Skip to content

Hvem bliver ramt af impotens?

Impotens, også kaldet erektil dysfunktion (ED), kan ramme mænd i alle aldre, men er mere almindeligt, når mænd bliver ældre. Det anslås, at halvdelen af alle mænd over 40 år vil opleve en eller anden form for impotens på et tidspunkt i deres liv. Impotens kan have en fysisk eller psykologisk årsag. Fysiske årsager omfatter nerveskader som følge af sygdomme som diabetes eller multipel sklerose, skader på penis, lavt testosteronniveau og visse medikamenter

Psykologiske årsager omfatter angst, depression, stress og forholdsproblemer

Hvis du oplever impotens, er det vigtigt at gå til din læge for at udelukke en underliggende medicinsk årsag. Hvis der ikke findes nogen fysisk årsag, kan du blive henvist til en psykolog, så I kan snakke om problemet.

Sådan forholder man sig om partner til en, der lider af impotens

Det kan være svært at tale om erektil dysfunktion (ED) med din partner. Din partner kan føle, at det er et tegn på svaghed eller manglende interesse for ham/hende. Det er vigtigt at huske, at din partner ikke er ansvarlig for din ED, og at vedkommende ikke er årsagen til dit problem. Impotens kan være en kilde til spændinger i et forhold, men åben og ærlig kommunikation er nøglen til at håndtere problemet. Prøv at tilbringe tid sammen som et par i stedet for at fokusere på sex. I kan også prøve ting som massage eller kram for at øge intimiteten. Hvis I stadig har problemer, kan I måske søge rådgivning hos en terapeut med speciale i seksuelle forstyrrelser.

På den måde kan I faktisk også komme tættere på hinanden og styrke jeres forhold.

Sådan lærer man at leve med impotens

Hvis du har erektil dysfunktion (ED), betyder det ikke, at dit sexliv er slut. Mange mænd med ED fortsætter med at nyde et sundt sexliv. Du skal måske eksperimentere for at finde ud af, hvad der virker for dig. Nogle mænd finder ud af, at de stadig kan få en erektion ved at onanere, selv om de ikke kan få en, når de er sammen med deres partner. Hvis du finder det svært at håndtere ED, kan du måske tale med en rådgiver eller terapeut, som kan hjælpe dig med at håndtere de følelsesmæssige problemer. Impotens kan være et vanskeligt problem at håndtere, men der findes behandlinger. Tal med din læge om dine muligheder. Med behandling og støtte kan du stadig nyde et tilfredsstillende sexliv.

Published inApple

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *