Skip to content

Webshop – sådan gør du

Tendensen for oprettelser af webshops i Danmark er stigende og det gælder både indenfor de professionelle forhandler led men også de mere og mere populære blogs som i høj grad også opretter webshops som tillæg til deres eksisterende website. Inden man begiver sig ud i sådan et felt er der flere ting man bør overveje før man går i gang, netop for at undgå ubehagelige overraskelser og så er det naturligvis vigtigt at vide hvad det kræver for at få en webshop op at stå og det gælder uanset om man som producent, grossist, detailbutik eller privathjemmeside/blogger ønsker at gå i gang med dette. På nettet kan man ved en simpel søgning finde flere guider og manualer på hvilke tanker man skal gøre sig inden man vælger at gå det skridt at oprette en webshop og ligeledes hvilke løsninger der findes, herunder serverløsninger hos almindelige og kendte webhoteller (Surftown) til open source (osCommerce) løsninger.

  • Valg af løsning
  • Afdækning af behov
  • Funktionaliteter
  • Serverløsning og trafik payload
  • Betalingssystem og (igen) behov
  • Produkt- ordre håndtering.

Kundeservice – Photoshoot og SEO

En webshop løsning der er særlig interessant, er den løsning Just-Eat og Miinto tilsyneladende anvender. De to virksomheder minder på mange områder om hinanden. De fungerer som en overordnet webshop for henholdsvis Fast-Food / Take-Away restauranter og for Miinto’s vedkommende gælder det tøjbutikker i hele landet. Systemet er bygget op på den måde at de har udviklet et open source løsning kodet i php hvor de leverer en backend modul ude hos butikkerne som med begrænset rettigheder tillader at de kan uploade produkter til Miinto’s webshop portal via et web interface. Modulet tillader i øvrigt ændring af priser, se regnskab og naturligvis slette produkter igen. En løsning som på mange måder kan minde om en serverløsning hos et webhotel dog med den store undtagelse at butikkerne her kan eksponere deres varer på en højt profileret side på internettet hvor der i øvrigt stilles services til rådighed som kundeservice, muligheder for fotografering af butikkens produkter samt en uvurderlig SEO værdi som man må formode at Miinto’s marketingsafdeling opbygger formentligt ud fra faktorer som søgeord, varemærker osv.

Uanset hvilken webshop man lader sig inspirere af og løsning man vælger at gå i gang med, er det vigtigt, at gøre sig mange tanker først og dernæst foretage den nødvendige ressearch på internettet hvor der i dag findes mange gode artikler. God fornøjelse.

Published inApple

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *