Skip to content

Skilsmisseskøde – Kan løses digitalt

Jeg bliver lige nødt til at dele denne geniale løsning med jer. Firmaet har godt nok eksisteret siden 2003, men det er først i år, at jeg har haft brug for den type service.

Jeg er nemlig i den uheldige situation, at min mand og jeg ikke længere kan finde ud af at være gift – det har ellers holdt i 23 år – men nu er det slut og vi skal til at dele alle vores ejendele mellem os. Selve huset er også en vigtig del af vores fælleseje.

Jeg har virkelig forsøgt på at følge med på alle fronter hvad økonomien angår, da jeg ikke vil være en del af klichéen om kvinder, der ikke forstår sig på husstandens økonomi – men jeg må indrømme, at det kan være svært.

Nå, men vi skal have delt vores hus mellem os og vi står begge to på skødet. Jeg skal fortsætte med at bo i huset, hvorimod min mand flytter til Bornholm (med sin nye kæreste). Jeg er ikke længere bitter – men jeg vil på den anden side heller ikke snydes, bare fordi jeg ikke ved alt om et skilsmisseskøde.

Heldigvis er der hjælp at hente hos Skøde Centeret. Ikke nok med, at de har mange års erfaring inden for feltet, så kan det hele løses digitalt. Min mand og jeg behøver altså ikke møde ind på et kontor, men kan sidde derhjemme i fred og ro. Det er smart.

For mig kom det som en stor overraskelse, at et standardskøde ikke er tilstrækkeligt, fordi skødet også skal fungere som en formel kontrakt. Det er vigtigt, at skødet suppleres med alle vilkårene for vores aftale og at det er skrevet i et juridisk holdbart sprog.

Vi har bestilte en skødepakke hos Skøde centeret og de sørger for:

  • at udarbejder nyt skilsmisseskøde via den digitale tinglysning hos Tinglysningsretten.
  • at indhenter vores digitale underskrifter på skødet.
  • at skilsmisseskødet bliver tinglyses korrekt i tingbogen.
  • at vi får reduceret tinglysningsafgiften til kr. 1.750, da dette er muligt ved skilsmisse.
  • at koordinere sagen med vores bank, så banken får færdiggjort lånesagen.

Det tager kun et par dage og så er der styr på det hele. Det er en super smart løsning, når nu det skal være. Jeg føler mig helt tryg i dag og kan komme videre med mit liv.

Published inServices

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *